Intake

Meld je snel aan via ons aanmeld formulier

Intake

Wanneer u zich heeft aangemeld zal er met u besproken worden wanneer er een intakegesprek met u wordt ingepland.  Gewoonlijk neemt Beschuit met Muisjes Kraamzorg in de zevende maand van uw zwangerschap contact met u op om een afspraak te maken voor een intake gesprek. Dit kan een thuis intake zijn of een telefonische intake. Dit wordt bepaald in samenspraak met de verloskundige en u. Het intake gesprek zal tussen de 30e en 36e week van uw zwangerschap plaatsvinden. 

Tijdens het intake gesprek bespreken wij in ieder geval de benodigdheden voor een prettige kraamtijd. Wij geven tips en adviezen voor een fijne kraamtijd. Tijdens het intake gesprek wordt er met u besproken wat uw wensen ten aanzien van de kraamzorg zijn en wordt er gekeken welke kraamzorg het best bij u past.  

Thuis intake gesprek

Er zal een thuis intake gesprek bij u thuis afgenomen worden op een tijd dat u schikt! Beschuit met Muisjes Kraamzorg neemt ook intake gesprekken af in de avond of weekenden, als dat u beter uit komt.

Tijdens het intake gesprek worden er verschillende onderwerpen besproken:

  • Wat doet de kraamzorg?
  • Wat zijn de taken van de kraamverzorgster?
  • Welk kraampakket past het beste bij u?
  • Wat zijn uw wensen tijdens de kraamtijd?
  • Wat zijn de benodigdheden voor een prettige kraamtijd?
  • Tips en adviezen over bijvoorbeeld de bevalling, (borst)voeding en het eerste uur van de baby.

Ook zal er een arbo-check plaatsvinden tijdens het intake gesprek. De intakester controleert de hoogte van uw bed, of er trapleuningen aanwezig zijn en of de thuisomgeving veilig is voor uw gezin en de kraamverzorgster. 

Daarnaast wordt er ook naar de kinderkamer gekeken, heeft u al spullen in huis, en is het babybedje veilig opgemaakt? Mocht u nog geen baby-spullen hebben of is de kinderkamer nog niet klaar? Geen probleem, de intakester zal tijdens de intake de baby uitzetlijst standaard met u bespreken en het noodkoffertje. 

Thuisbevalling
Wanneer u er voor kiest om thuis te bevallen, zal er tijdens het intakegesprek er een extra check plaatsvinden. Tijdens deze check wordt er gecontroleerd of het huis veilig is voor een thuisbevalling. 

Telefonische intake gesprek

In samenspraak met u en de verloskundige kan er worden gekozen voor een thuis intake gesprek. Dezelfde onderwerpen zullen er worden besproken. Er zal echter gene thuis-check plaats vinden van de babykamer. 

 

Na afloop van de (thuis) intake gesprek zal er een zorgdossier bij u worden achtergelaten. Hierin vindt u meer informatie over de kraamtijd, de benodigdheden en extra informatie over de eerste dagen met uw baby. 

Na het intake gesprek is er een duidelijk beeld gevormd over wat u tijdens de bevalling en kraamtijd van onze kraamzorg kunt verwachten. Aan de hand van het intake gesprek zullen wij straks in de kraamtijd de kraamverzorgster sturen die het beste bij u, uw gezin en situatie past. 

 

Volg ons op Facebook

Schrijf je nu in

Terugbelverzoek

Vertalen