Kraamtijd

Meld je snel aan via ons aanmeld formulier

Kraamtijd bij Kraamzorg bescuit met muisjes 

Beschuit met Muisjes Kraamzorg zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je zwangerschap en je kraamperiode.  Wij leveren sinds 2005 kraamzorg vanuit het hart! Zo ben jij er zeker van tijd jouw kraamtijd onbezorgd verloopt.

Gedurende jouw kraamtijd staat je herstel centraal. Na de bevalling ga je samen met de kraamverzorgster de zorg voor je baby ontdekken. Zoals de (borst)voeding, het juist vasthouden van je baby en zorgen voor een hygiënisch omgeving. De kraamhulp helpt niet alleen jou met advies en zorg maar ook andere die direct contact hebben met jouw baby. Bij Kraamzorg Beschuit met Muisjes ontvang je kraamzorg op maat, dit betekent dat verzorging geheel naar jouw persoonlijke wens is aangepast. Door onze kraamverzorgsters word je heerlijk verwend tijdens je kraamweek en zullen zij zorgen voor rust in je huis. Met al je vragen kun je bij hun terecht. Gedurende de kraamweek controleert de kraamverzorgster jou en de je baby. Zij biedt ondersteuning tijdens de borst- en/of flesvoeding, en geeft je informatie, tips en adviezen.

De kraamtijd

Een kraamperiode bestaat uit acht tot tien dagen, gerekend vanaf de dag van de geboorte van je baby. Het aantal uren kraamtijd dat jij ontvang hangt af van de behoefte en situatie. Voor de bevalling worden dit goed besproken en een kraamtijd op maat ingepland. Na de bevalling bespreken wij of de uren zoals afgesproken tijdens het intakegesprek nog voldoende zijn. Tijdens de kraamperiode bekijken we samen met de kraamverzorgster en de verloskundige of de zorg nog aansluit bij je situatie. Indien dit nodig blijkt zullen wij aanvullende kraamzorg uren verlenen tijdens de kraamperiode. Onze kraamverzorgsters zijn ervaren, deskundig en flexibel en kunnen zo in veel situaties de juiste de ideale kracht die je nodig hebt.

Kraamtijd door 1 vaste kraamverzorgende

Beschuit met Muisjes kraamzorg heeft een kleinschalig en persoonlijk team. Wij streven er naar altijd 1 kraamverzorgster in te zetten tijdens de kraamtijd. Je hebt maar één vertrouwd gezicht in huis, eventuele veranderingen van de controles van jou en je baby worden snel opgemerkt door de kraamverzorgende. Al onze kraamverzorgsters zijn gecertificeerd en binnen ons bedrijf verder opgeleid. Dit gecombineerd met vele jaren ervaring draagt bij aan onbezorgde kraamtijd.

Kraamtijd en overleg tussen verloskundige en kraamverzorgende

Ook de verloskundige houdt de situatie gedurende de kraamperiode nauwlettend in de gaten. Zij zal regelmatig een kijkje komen nemen en bouwt daarnaast op de deskundige blik van onze kraamverzorgende Als er bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld als je baby te veel is afgevallen of er zijn andere afwijkende controles zal de kraamverzorgster dit altijd bespreken met de verloskundige. Samen zullen zij adviezen bundelen om de beste kwaliteit van zorg te kunnen leveren in je kraamtijd.

De kraamverzorgster is vaak aanwezig bij de bevalling en zorgt hierdoor voor een warme overdacht van het ziekenhuis naar de thuisomgeving. Zo is de kraamhulp op de hoogte van alle gebeurtenissen bij de bevalling. Dit zorgt ervoor dat de kraamhulp precies weet welke hulp ze moet bieden en waar ze zorg uit handen kan nemen.

Omdat de kraamhulp vanaf de geboorte erbij is, kan zij snel eventuele problemen signaleren en rapporteren. Zo heeft de kraamhulp ook zeker een observerende rol en kan snel schakelen met de verloskundige of huisarts. Zo zijn moeder en kind extra veilig gedurende de kraamtijd.

Taken van een kraamverzorgster

De hoofdtaak van een kraamverzorger is de verzorging van de baby en de moeder. Hiernaast ondersteund de kraamhulp de verloskundige tijdens de geboorte. Ook zorgt ze dat jij, je partner en eventuele kinderen goed om kunnen gaan met het nieuwe gezinslid. 

  • Kraamzorg assisteert de verloskundige bij de bevalling
  • Kraamverzorgster biedt zorg en rust voor de moeder
  • Kraamverzorgster controleert en verzorgd de baby
  • Kraamverzorgster ondersteund met advies en instructies
  • Kraamverzorgster rustgevende rol voor iedereen thuis
  • Kraamverzorgster waarborgt de hygiëne

Wil je meer weten over de taken van een kraamverzorgster gedurende de kraamtijd? Lees hier verder over alle taken van de kraamverzorger.

 

Volg ons op Facebook

Schrijf je nu in

Terugbelverzoek

Vertalen