Kraamtijd

Meld je snel aan via ons aanmeld formulier

Beschuit met Muisjes Kraamzorg zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je zwangerschap en je kraamperiode.  Wij leveren sinds 2005 kraamzorg vanuit het hart!

Centraal staat je herstel na de bevalling, de zorg voor de (borst)voeding en het laten ontdekken wat er komt kijken bij de zorg voor je pasgeboren baby. Wij geven kraamzorg dat helemaal naar jouw persoonlijke wens is aangepast. Door onze kraamverzorgsters word je heerlijk verwend tijdens je kraamweek en zullen zij zorgen voor rust in je huis. Met al je vragen kun je bij hun terecht. Gedurende de kraamweek controleert de kraamverzorgster jou en de je baby. Zij biedt ondersteuning tijdens de borst- en/of flesvoeding, en geeft je informatie, tips en adviezen.

 

De kraamtijd

Een kraamperiode bestaat uit acht tot tien dagen, gerekend vanaf de dag van de geboorte van je baby. Het aantal uren hangt af van de behoefte en situatie. Na de bevalling bespreken wij of de uren zoals afgesproken tijdens het intake gesprek nog voldoende zijn. Tijdens de kraamperiode bekijken we samen met de kraamverzorgster en de verloskundige of de zorg nog aansluit bij je situatie. Indien dit nodig blijkt zullen wij aanvullende kraamzorg uren verlenen tijdens de kraamperiode.

 

Kraamzorg door 1 vaste kraamverzorgende

Beschuit met Muisjes kraamzorg heeft een kleinschalig en persoonlijk team. Wij streven er naar altijd 1 kraamverzorgster in te zetten tijdens de kraamtijd. Je hebt maar één vertrouwd gezicht in huis, eventuele veranderingen van de controles van jou en je baby worden snel opgemerkt door de kraamverzorgende.

 

Kraamtijd en overleg tussen verloskundige en kraamverzorgende

Ook de verloskundige houdt de situatie gedurende de kraamperiode nauwlettend in de gaten. Zij zal regelmatig een kijkje komen nemen en bouwt daarnaast op de deskundige blik van onze kraamverzorgende Als er bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld als je baby teveel is afgevallen of er zijn andere afwijkende controles zal de kraamverzorgster dit altijd bespreken met de verloskundige. Samen zullen zij adviezen bundelen om de beste kwaliteit van zorg te kunnen leveren in je kraamtijd

Volg ons op Facebook

Schrijf je nu in

Terugbelverzoek

Vertalen