Corona

Sinds 27 februari 2020 heeft het Coronavirus ook Nederland bereikt. Wij als kraamzorgorganisatie hebben de kwaliteit van zorg, en de veiligheid van onze cliënten hoog in de vaandel staan.
Daarom heeft Beschuit met Muisjes Kraamzorg enkele maatregelen in acht genomen met betrekking tot onze diensten. Hieronder hebben wij de richtlijnen zo uitgebreid mogelijk weergegeven. Wij proberen deze pagina zoveel mogelijk te verversen, zodra er nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

 

Aanmelding:
De aanmelding zal op de gebruikelijk manier via de website of telefonisch plaatsvinden. De bevestigingsbrieven worden wel enkel via de email verstuurd en niet meer per post.
Mocht u binnen 5 werkdagen geen e-mail van ons hebben ontvangen per mail. Dan is deze mogelijk in uw spambox terecht gekomen. Kunt u het daar niet vinden, neem dan telefonisch contact met ons op.

 

Intakes
De intakes vinden gebruikelijk tussen de 30e en 34e week van de zwangerschap bij u thuis plaats. De intakes zullen nu alleen telefonisch worden uitgevoerd. Er zal wel worden getracht om te videobellen, zodat wij de arbo-omstandigheden en de babykamer en bed kunnen beoordelen. U ontvangt hier informatie over tijdens het inplannen van het intakegesprek.

 

Thuisbevallingen
Wij leveren partusassistentie bij u thuis. Wij dragen hierbij uit voorzorg beschermende middelen. Indien u partner positief is getest op corona, kunnen wij helaas enkel assistnetie leveren, indien hij zich in een andere kamer bevindt.

Voor de partus assistentie die wij verlenen in het Geboortehotel Leiden en het HMC westeinde volgen wij de protocollen van de ziekenhuizen.

 

Kraamzorg
Wij zullen u op de gebruikelijke manier zorg leveren. U kunt van ons verwachten dat de kwaliteit van zorg niet achteruit zal gaan. Er zullen echter wel wat strengere hygiënemaatregelen worden genomen.

Vlak voordat u naar huis komt zal er aan u en andere gezinsleden worden gevraagd of u klachten heeft.

Als er geen sprake is van een besmetting bij u, uw partner of andere inwonenden, leveren wij de gewoonlijke maximale zorg. Al onze kraamverzorgsters zullen echter wel gedurende de zorg een mondkapje dragen.

Als er wel sprake is van een besmetting bij, uw partner of andere inwonenden, leveren wij alleen zorg onder strikte voorwaarden.

  • Er voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig zijn(schort, spatbril, handschoenen en mondmaskers);
  • In uw woning de hygiënerichtlijnen gehandhaafd kunnen worden;

Er wordt enkel noodzakelijke zorg aan moeder en kind geleverd (maximaal 3 uur per dag zorg), waarbij de controles van moeder en kind, het verschonen van het bed, en het schoonmaken van het sanitair de meest belangrijke taken zijn. Indien er meer zorg nodig is, wordt er maximaal 6 uur per dag zorg geleverd.

Wij leveren hierbij zorg vanuit de richtlijnen die zijn opgesteld door het KCKZ en Bo Geboortezorg.

Wij hebben laagdrempelig contact met u verloskundige tijdens deze periode.

In alle gevallen kan er geen kraamvisite bij u thuis komen, wanneer de kraamverzorgende in het gezin is. Sociale contacten moeten zoveel mogelijk vermeden worden om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden.

 

Mocht u vragen hebben kunt u altijd bellen met onze bereikbaarheidsdienst: 06-250 167 02

Voor vragen omtrent de coronavirus en zwangeren kunt u terecht op de website van de RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

 

Vertalen